Kuře zadělávané s rýží ( podle M. D. Rettigové ) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře zadělávané s rýží ( podle M. D. Rettigové )
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8671 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Hovězí maso přední |
1 ks | Kuře |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový květ |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Rýže loupaná |
1 ks | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 415g |
---|---|
Cholesterol | 679,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso přední, Kuře, Muškátový květ, Rýže loupaná, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře zadělávané s rýží ( podle M. D. Rettigové ) postup přípravy receptu:
1 | Očištěné kuře rozčtvrtíme a uvaříme spolu s kořenovou zeleninou a hovězím masem v osolené vodě. Vývar zcedíme a 1/8 l dáme stranou. |
2 | Přebranou rýži vypereme, spaříme, uvaříme ji v procezeném vývaru a scedíme. |
3 | V hrnku rozkvedláme máslo, žloutky a vývar, který jsme si dali stranou a za stálého míchání zahřejeme do zhoustnutí. Nevaříme. Omáčku okořeníme muškátovým květem a nalijeme ji na rýži. Navrch položíme porce kuřete a posypeme je nasekanou petrželovou natí. |