Jednoduchý recept

Kuře ze žampióny a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8673

Ingredience

98 g Cibulka jarní
1 ks Citrony
1 ks Kuře
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 ks Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
0,1 l Víno bílé
52 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

103% Kalorie 2,032 kcal
Kilojoule 8 500kJ
53% Sacharidy 192 g
114% Tuky 86 g
4860% Sodík 97 g
199% Bílkoviny 112 g

Kuře ze žampióny a smetanou postup přípravy receptu:

1

Omyté kuře rozčtvrtíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Následně porce opatrně opečeme na horkém másle.

2

Zvlášť podusíme žampióny a cibulky na kousku másla. Podlijeme je pouze mírně.

3

Opečené kuře dáme do kastrolu, přilijeme šťávu z hub a cibulek, víno a dusíme zhruba 15 minut. Následně přilijeme ke kuřeti smetanu se zakvedlanou polohrubou moukou a dusíme ještě 10 minut.

4

Jakmile je maso měkké, do omáčky přilijeme žloutek rozmíchaný v troše sladké smetany, řádně rozmícháme, již nevaříme.

5

Kuře podáváme obložené dušenými houbami s cibulkami.

6

Jako přílohu podáváme rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept