Kuře zapečené se zeleninou a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře zapečené se zeleninou a smetanou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8675 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Karotka |
1 ks | Kuře |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Sůl |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 363,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,4mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Karotka, Kuře, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře zapečené se zeleninou a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře rozdělíme na menší kousky, osolíme a opečeme na másle. |
2 | Máslem po opékání vymastíme zapékací mísu. |
3 | Očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kostky, oloupeme a nakrájíme rajčata, osolíme a zeleninu promícháme. |
4 | Polovinu zeleniny vložíme do vymaštěné zapékací mísy, posypeme ji nasekanou petrželovou natí, položíme dílky opečeného kuřete a zakryjeme zbylou zeleninou. Povrch poklademe tenkými plátky másla a pokrm dáme zapéct. |
5 | Jakmile je kuře téměř měkké, přilijeme rozkvedlanou solenou smetanu a dopečeme. |
6 | Jako přílohy podáváme těstoviny nebo vařenou rýži. |