Kuře na rajčatech s vínem I - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na rajčatech s vínem I
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8677 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kg | Kuře |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
0,1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 191,1mg |
Draslík | 692,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuře, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na rajčatech s vínem I postup přípravy receptu:
1 | Očištěné kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme, zaprášíme hladkou moukou a opečeme po obou stranách na oleji. Opečené kuře podlijeme trochou vývaru, dusíme zhruba 10 minut a přilijeme víno. |
2 | Rajčata spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme a přidáme spolu s nasekanou petrželovou natí ke kuřeti. Dle potřeby pokrm přisolíme a dusíme do měkka. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme suchou rýži.