Kuře na rajčatech a smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na rajčatech a smetaně
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8678 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 hrst | Hříbky čerstvé |
1 ks | Kuře |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 ks | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 356,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hříbky čerstvé, Kuře, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na rajčatech a smetaně postup přípravy receptu:
1 | Kuře očistíme, rozčtvrtíme a osolíme. |
2 | Jemně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme lžičku nakrájené petrželové natě a drobně pokrájené houby. Jakmile šťáva vysmahne, zaprášíme ji moukou a osmahneme. |
3 | Na tento základ vložíme připravené kuře, mírně podlijeme a dusíme do měkka. Před koncem dušení přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, podusíme, přilijeme smetanu smíchanou s moukou, mírně povaříme a odstavíme. |
4 | Pokrm necháme ještě zhruba půl hodiny odstát na teple, aby omáčky prolnula masem. |
5 | Podáváme s těstovinami nebo noky a posypeme nasekanou petrželovou natí. |