Litá bublanina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Litá bublanina
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 868 |
Kategorie: | Bublaniny |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
250 g | Jahody zahradní |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Maliny |
800 ml | Mléko polotučné |
255 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 150,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Kypřicí prášek do pečiva, Maliny, Strouhanka, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Litá bublanina postup přípravy receptu:
1 | Do mouky promíchané s kypřícím práškem do pečiva postupně přiléváme vlažné mléko a dobře zamícháme. Přidáme cukr a vejce, krátce promícháme a necháme 10 minut odležet. |
2 | Poté těsto nalijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. Povrch uhladíme a poklademe drobným ovocem. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme dorůžova. |
3 | Před podáváním bublaninu pocukrujeme. |