Polévka se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka se zázvorem
Polévka se zázvorem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 8683 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
100 g | Cizrna |
2 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 897,1mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Cizrna, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu necháme přes noc namočenou ve vodě. |
2 | Do hrnce dáme cizrnu, zeleninu, brambory nakrájené na kostičky a strouhaný zázvor. Zalijeme vodou, tak, aby pokryla veškerou zeleninu, osolíme a vaříme do změknutí. |