Jednoduchý recept

Kuře na pomerančích I

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8685

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Kečup
1200 g Kuře
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl
0,2 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 812 kcal
Kilojoule 3 399kJ
7% Sacharidy 24 g
66% Tuky 50 g
20% Sodík 406 mg
102% Bílkoviny 57 g

Kuře na pomerančích I postup přípravy receptu:

1

Omyté kuře osušíme, osolíme, rozčtvrtíme a upečeme na másle. Jakmile je kuře upečené, vyjmeme je ze šťávy a uložíme na teple.

2

Na suché pánvi opražíme cukr na karamel, sejmeme jej z ohně, zalijeme pomalu vínem, přidáme lžičku strouhané pomerančové kůry, přimícháme kečup, dle potřeby trochu vody a omáčku povaříme.

3

Oloupané pomeranče příčně nakrájíme na 1 cm vysoké plátky, odstraníme semena a prohřejeme je v hotové omáčce.

4

Na mísu upravíme kuře, obložíme plátky pomerančů a omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

5

Kuře podáváme bez příloh. Jako doplněk můžeme podávat jablečnou kaši nebo jablečný kompot.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept