Recept

Pečená husa s ovocnou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 270 minut
Doba přípravy: 150 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 8686
Kategorie: Maso

Ingredience

Nádivka
50 g Hrozinky
800 g Jablka
100 g Mandle
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Skořice mletá
200 g Švestky sušené
Pečená husa s ovocnou nádivkou
2 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Husa domácí
5 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

92% Kalorie 1,817 kcal
Kilojoule 7 603kJ
14% Sacharidy 50 g
198% Tuky 149 g
19% Sodík 372 mg
126% Bílkoviny 71 g

Pečená husa s ovocnou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Husu očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a uvnitř vytřeme citronovou šťávou.

2

Oloupaná jablka nakrájíme na větší kousky, vypeckujeme a povaříme švestky, mandle nakrájíme na nudličky a rozinky namočíme do vody.

3

Husu naplníme připravenou nádivkou, zašijeme a upečme dozlatova.

4

Vypečenou šťávu z husy lehce zaprášíme moukou a krátce převaříme. Nalijeme ji do omáčkové nádobky a servírujeme na stůl.

5

6

Nádivka:

7

V míse si promícháme ovoce, mandle a nabobtnalé rozinky. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme 1 špetku skořice a muškátového květu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept