Bílá s kuřecími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílá s kuřecími játry
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8690 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Játra kuřecí |
1 ks | Květák |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Polévkové koření |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 795,2mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 41g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 507,4mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 214,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra kuřecí, Květák, Muškátový květ, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polévkové koření, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílá s kuřecími játry postup přípravy receptu:
1 | Omytá játra spolu s květákem na růžičky dáme do teplé vody a uvaříme doměkka. Vyndáme a nakrájíme na menší kousky. |
2 | Vývar zahustíme světlou jíškou. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým květem. |
3 | Ještě asi 10 minut povaříme. |
4 | Do hotové polévky vložíme játra a květák, přilijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem. |
5 | Dochutíme kořením a petrželkou. |
Poznámka
Jíšku použijeme hotovou nebo si jí připravíme z 30 g tuku a 3 lžic hladké mouky.