Bramboračka francouzská rychlá - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboračka francouzská rychlá
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 8691 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory |
1 l | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Majoránka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 210,1mg |
Draslík | 429,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 218,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hovězí vývar základní, Majoránka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramboračka francouzská rychlá postup přípravy receptu:
1 | Vývar přivedeme k varu a dáme do něj oloupané a nastrouhané brambory. Vaříme zvolna asi 10 minut. |
2 | Do hotové polévky vmícháme smetanu s rozšlehaným žloutkem, nevaříme, jen prohřejeme. |
3 | Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a před podáváním posypeme petrželkou nebo pažitkou. |
Poznámka
Vývar může být i z masoxu.