Bramboračka jemná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboračka jemná
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8692 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Tuk |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1250 ml | Voda pitná |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 129,4mg |
Draslík | 359,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 108,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramboračka jemná postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na jemno a na tuku ji osmahneme spolu se zeleninou nakrájenou na nudličky. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme na kostky nakrájené brambory a vaříme doměkka. |
2 | Do horké polévky zašleháme smetanu s rozšlehaným žloutkem. Prohřejeme a posypeme petrželkou. |