Jednoduchý recept

Mořský ďas s lilkem na kyselo

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8694
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
100 g Krevety tygří - loupané
300 g Lilek
500 g Mořský ďas
1 polévková lžíce Ocet vinný
5 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprikové lusky čerstvé
1 ks Salát hlávkový
1 špetka Sůl
1 ks Tymián čerstvý
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 065kJ
3% Sacharidy 12 g
16% Tuky 12 g
5% Sodík 104 mg
47% Bílkoviny 26 g

Mořský ďas s lilkem na kyselo postup přípravy receptu:

1

Filet z mořského ďasa rozkrojíme na dva díly. Vložíme do kastrolu, zalijeme vínem, přidáme neoloupané stroužky česneku, větvičku tymiánu, několik kousků papriky a ochutíme solí.

2

Zakryjeme a na mírném ohni cca 8min povaříme. Poté odstavíme a rybu v nálevu necháme vychladnout.

3

Očištěný lilek nakrájíme ne velmi tenké plátky a ty orestujeme z obou stran na teflonové pánvi vysypané solí. Přemístíme do hluboké nádoby, potřeme olejem, pokapeme octem, zakryjeme fólií a necháme půl hodiny odpočinout.

4

Rybu nakrájíme na tenké plátky, na talíře rozložíme salátové listy, na ně poklademe střídavě rybu a lilek a ozdobíme krevetou, krátce orestovanou na rozpáleném oleji a vyloupanou.

5

Ihned podáváme.

Poznámka

Příprava 30min + doba odpočinutí

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept