Těstoviny Campanelle s telecím ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny Campanelle s telecím ragú
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8697 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
250 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
300 g | Telecí plec |
450 g | Těstoviny Campanelle |
100 ml | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 48,7mg |
Draslík | 334,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 394,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Hrášek, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Telecí plec, Těstoviny Campanelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny Campanelle s telecím ragú postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso nameleme nahrubo a společně s polovinou nadrobno nakrájené cibule a bobkovým listem orestujeme na rozpáleném oleji. |
2 | Poté zaprášíme moukou, zalijeme vínem, šťávou z poloviny citronu a naběračkou vody. Zakryté dusíme na středním plameni cca 15min. Přidáme hrášek a dusíme dalších cca 15min dokud nezměkne. |
3 | Ochutíme solí, pepřem, odstavíme, přidáme nasekanou petrželku, citronovou kůru a nastrouhaný parmazán. |
4 | Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, promícháme s ragú a ihned podáváme. |