Recept

Hovězí tataráčky se zeleninou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8699

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
1 ks Citrony
500 g Hovězí svíčková
1 kávová lžička Kapary sterilované
1 polévková lžíce Majoránka
250 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Salát hlávkový
1 špetka Sůl
1 špetka Tabasco
1 polévková lžíce Tymián sušený
1 špetka Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 119kJ
3% Sacharidy 10 g
201% Tuky 151 g
11% Sodík 216 mg
53% Bílkoviny 30 g

Hovězí tataráčky se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do hrnce. Přidáme 1/2 lžíce oleje, ochutíme solí a pepřem, zalijeme vodou a cca 10min povaříme. Necháme vychladnout, poté je i s vodou, šťávou z poloviny citronu, lžičkou oleje a několika kapkami tabasca rozmixujeme na hladký krém.

2

Jarní cibulku, petrželku, tymián, majoránku, pažitku a slité kapary nakrájíme nadrobno a vše promícháme s masem nakrájeným najemno. Ochutíme solí, worcesterskou omáčkou, 2 lžícemi oleje a šťávou z poloviny citronu.

3

Ze směsi vytvarujeme kuličky, rozdělíme na talíře a podáváme s mrkvovým krémem a čerstvým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept