Mořský ďas a nákyp z cibule a pampelišky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas a nákyp z cibule a pampelišky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8700 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
50 g | Maliny |
150 g | Mořský ďas |
3 kávová lžička | Olej olivový |
50 g | Pampeliškové listy |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,8mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Maliny, Mořský ďas, Pampeliškové listy, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský ďas a nákyp z cibule a pampelišky postup přípravy receptu:
1 | Maliny rozmixujeme s kapkou citronové šťávy. |
2 | Stonky cibulek nařízneme, oddělíme několik listů a cca 2min je blanšírujeme ve vroucí osolené vodě. |
3 | Zbylé části cibulek nakrájíme na plátky, pampelišky nasekáme nahrubo. Společně orestujeme na lžičce rozpáleného oleje, zakryjeme a 5min podusíme na mírném ohni. Ochutíme solí a slijeme vodu. |
4 | Vymazanou formičku vyložíme cibulkovými listy, naplníme zeleninou a upěchujeme. Přesahující listy přehrneme dostředu a uchováme v teple. |
5 | Rybu nakrájíme na plátky, potřeme olejem a několik minut z obou stran orestujeme na rozpáleném grilu. |
6 | Dochutíme zbytkem oleje, solí a tymiánem, přemístíme na talíř, doplníme nákypem a mističkou malinové omáčky. |