Smažená ryba s rajčaty a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená ryba s rajčaty a houbami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8702 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Fazole bílé sterilované |
800 g | Filé rybí |
4 ks | Hříbky čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
24 ks | Rajčata Cherry |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Fazole bílé sterilované, Hříbky čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená ryba s rajčaty a houbami postup přípravy receptu:
1 | Rybu očistíme, z obou stran opečeme na rozpáleném oleji a uchováme v teple. |
2 | Do pávne vložíme na plátky nakrájené hříbky a cherry rajčátka a orestujeme dohněda. |
3 | Přidáme okapané fazole, šťávu vylisovanou z citronu, zbytek oleje, ochutíme solí a pepřem. |
4 | Směs prohřejeme, rozdělíme na talíře, doplníme rybou a podáváme. |
Poznámka
Použijeme jakoukoli bělomasou rybu.