Pečené papriky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené papriky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 8704 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Feferony |
8 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Salám měkký |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr balkánský |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 131,7mg |
Draslík | 436,6mg |
Vláknina | 281,3mg |
Vitamín A | 563,8mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 137,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Paprikové lusky čerstvé, Salám měkký, Sůl, Sýr balkánský, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené papriky postup přípravy receptu:
1 | Papriky očistíme. V misce rozdrobíme sýr a přidáme nadrobno nakrájenou feferonku, vejce a salám nakrájený na kostičky. |
2 | Utřeme česnek a spolu se lžící sekané petrželky a pepřem ho přidáme do směsi. Vše promícháme, osolíme a touto směsí naplníme papriky. |
3 | Rozložíme je na mřížku grilu a pečeme dozlatova. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým pečivem.