Jednoduchý recept

Pěna z kozího sýru s kousky čerstvé zeleniny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8705

Ingredience

1 kávová lžička Kerblík
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
200 g Sýr kozí
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
200 g Zelenina kořenová
1 ks Šalotka
5 g Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 973kJ
3% Sacharidy 9 g
8% Tuky 6 g
11% Sodík 219 mg
16% Bílkoviny 9 g

Pěna z kozího sýru s kousky čerstvé zeleniny postup přípravy receptu:

1

Šalotku oloupeme, cca 5min ji povaříme ve víně, slijeme a nasekáme najemno.

2

Kozí sýr metličkou zpracujeme na krémovou konzistenci, přidáme šalotku a nasekaný kerblík, ochutíme solí a pepřem. Poté vmícháme částečně vyšlehanou smetanu.

3

Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme, na pánvičce na mírném ohni rozpustíme a přidáme k sýrové směsi. Opatrně promícháme a pěnu dáme vychladit na 4h do lednice.

4

Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké proužky, rozdělíme do misek, do každé přidáme lžíci sýrové pěny, dozdobíme lístky kerblíku a podáváme.

Poznámka

Jako směs zeleniny můžeme použít řapíkatý celer, mrkev, celer, červenou a žlutou papriku, cuketu a fenykl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept