Rajčatová polévka s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka s jogurtem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 8707 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
300 ml | Jogurt bílý |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
4 ks | Rajčata |
150 ml | Rajčatová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tabasco |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 10,7mg |
Draslík | 491,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Jogurt bílý, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová polévka s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Na mírně vyhřáté plotýnce opečeme papriku a sloupneme z ní slupku. Rajčata spaříme vroucí vodou a také odstraníme slupku. Nakrájíme je na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno a vše vložíme do mixéru spolu s bílým jogurtem, rajčatovým protlakem, tabascem, rajčatovou šťávou a rozmixujeme dohladka. |
2 | Polévku dochutíme solí a pepřem, necháme chvíli chladit v lednici a poté podáváme. |