Jednoduchý recept

Gratinovaná locika s ančovičkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8708
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

5 ks Ančovičky konzervované
140 g Chléb toastový
160 g Cibule
500 g Locika salátová
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 598kJ
8% Sacharidy 27 g
25% Tuky 18 g
128% Sodík 3 g
49% Bílkoviny 27 g

Gratinovaná locika s ančovičkami postup přípravy receptu:

1

Rozpálíme 4 lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět na plátky nakrájenou cibuli. Po 3min přidáme omytou a nakrájenou lociku, promícháme, ochutíme solí, pepřem a nasypeme nasekanou petrželku.

2

Směs rozdělíme na talíře vhodné k zapékání.

3

V pánvi necháme na zbytku oleje rozpustit ančovičky, přidáme rozmixovaný chléb a 3-4min orestujeme.

4

Posypeme jím zeleninu na talířích, přidáme strouhaný parmazán a v troubě grilujeme 3-4min.

5

Ihned teplé podáváme.

Poznámka

Místo lociky je možné použít jiný druh listového salátu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept