Zapékané mexické brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané mexické brambory
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 8710 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
5 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole červené sterilované |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Rajčata |
150 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 l | Voda pitná |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 79,8mg |
Draslík | 946,6mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 710,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Fazole červené sterilované, Paprika mletá sladká, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané mexické brambory postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme je na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. |
2 | Mezitím opečeme na kousky nakrájenou slaninu a orestujeme plátky cibule. |
3 | Brambory smícháme s fazolemi, cibulí, slaninou, měsíčky rajčat a vložíme do zapékací mísy. |
4 | Ze smetany, prolisovaného česneku, papriky a soli vymícháme krém, trochu ho zředíme nálevem z fazolí a zalijeme jím brambory. Ještě posypeme strouhaným sýrem a zapékáme v předehřáté troubě asi 20 minut. |