Divoká kachna na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 240 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoká kachna na smetaně
Celkový čas: | 240 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 130 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 8711 |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 ks | Jalovec |
1 ks | Kachna mražená |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
1,5 dl | Voda pitná |
2 dl | Zakysaná smetana |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 32,0mg |
Draslík | 613,6mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kachna mražená, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Divoká kachna na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme najemno zeleninu a vložíme ji na dno pekáče. |
2 | Kachnu rozčtvrtíme a položíme na připravenou zeleninu. Podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby, |
3 | Po upečení kachnu vyjmeme, zalijeme šťávu smetanou rozmíchanou s mlékem a troškou mouky. |
4 | Povaříme, propasírujeme přes síto a dle chuti přidáme asi lžičku hořčice, šťávy z citronu, cukr a osolíme. |
5 | Před podáváním ještě můžeme ochutit 3 lžícemi bílého vína. |
6 | K příloze podáváme houskový knedlík a ozdobíme brusinkami. |