Recept

Divoká kachna na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 240 minut
Doba přípravy: 130 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 8711

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Citronová kůra
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
2 ks Jalovec
1 ks Kachna mražená
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
1,5 dl Voda pitná
2 dl Zakysaná smetana
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

108% Kalorie 2,135 kcal
Kilojoule 8 931kJ
11% Sacharidy 40 g
256% Tuky 192 g
13% Sodík 254 mg
125% Bílkoviny 70 g

Divoká kachna na smetaně postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme najemno zeleninu a vložíme ji na dno pekáče.

2

Kachnu rozčtvrtíme a položíme na připravenou zeleninu. Podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby,

3

Po upečení kachnu vyjmeme, zalijeme šťávu smetanou rozmíchanou s mlékem a troškou mouky.

4

Povaříme, propasírujeme přes síto a dle chuti přidáme asi lžičku hořčice, šťávy z citronu, cukr a osolíme.

5

Před podáváním ještě můžeme ochutit 3 lžícemi bílého vína.

6

K příloze podáváme houskový knedlík a ozdobíme brusinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept