Lociková polévka s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lociková polévka s těstovinami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8714 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Ančovičky konzervované |
80 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
350 g | Locika salátová |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
140 g | Těstoviny čtyřvaječné |
800 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 13,2mg |
Draslík | 618,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Brambory, Cibule, Locika salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Těstoviny čtyřvaječné, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lociková polévka s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Ančovičku rozmícháme v hrnci 20g zahřátého oleje spolu s 10g cibule nakrájené na plátky. Přidáme nakrájenou lociku a brambory. Zalijeme zeleninovým vávarem, ochutíme solí a na mírném ohni cca 25-30min povaříme. |
2 | Mezitím uvaříme v osolené vodě těstoviny al dente, slijeme a přidáme do hotové polévky. Zakápneme olejem a podáváme. |
Poznámka
Použijeme krátké těstoviny ditaloni