Jednoduchý recept

Polévka z čerstvých rajčat

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 8716

Ingredience

2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
600 g Rajčata
100 g Sýr smetanový tavený 45%
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián čerstvý
1000 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 729kJ
2% Sacharidy 9 g
18% Tuky 13 g
49% Sodík 984 mg
15% Bílkoviny 8 g

Polévka z čerstvých rajčat postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme olej a podusíme na něm pod pokličkou krájená, oloupaná rajčata i se šťávou. Poté zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme tymián a povaříme 20 minut.

2

Hotovou polévku rozmixujeme dohladka. V ještě horké polévce rozpustíme sýr, který jí zahustí a zjemní. Dochutíme drceným česnekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept