Polévka z čerstvých rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z čerstvých rajčat
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 8716 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr smetanový tavený 45% |
0,5 kávová lžička | Tymián čerstvý |
1000 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 378,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sýr smetanový tavený 45%, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z čerstvých rajčat postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme olej a podusíme na něm pod pokličkou krájená, oloupaná rajčata i se šťávou. Poté zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme tymián a povaříme 20 minut. |
2 | Hotovou polévku rozmixujeme dohladka. V ještě horké polévce rozpustíme sýr, který jí zahustí a zjemní. Dochutíme drceným česnekem. |