Salát s nudličkami z kuřecích prsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s nudličkami z kuřecích prsou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 8719 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
400 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 ks | Pažitka |
1 ks | Pepř černý mletý |
250 g | Salát hlávkový |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 ks | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 693,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jogurt bílý, Ocet vinný, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kuřecí prsa, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s nudličkami z kuřecích prsou postup přípravy receptu:
1 | Salát nakrájíme na menší kousky. Žampiony nakrájíme na plátky, zakapeme je 1 lžící citronové šťávy a krátce osmahneme. |
2 | Vejce rozpůlíme, žloutky prolisujeme a smícháme je s dijonskou hořčicí, bílým jogurtem, 1 lžící citronové šťávy, 1 lžící oleje, solí a pepřem. Bílky nasekáme nadrobno. |
3 | Maso nakrájíme na nudličky, opečeme na zbytku olivového oleje, osolíme a opepříme. Maso vyjmeme a do výpeku vmícháme ocet, brandy a povaříme. |
4 | Na salát poklademe žampiony a maso, zalijeme šťávou a dresingem. Nakonec posypeme sekanými bílky a čerstvou sekanou pažitkou. |
5 | Podáváme s čerstvým pečivem. |