Dvojbarevné řízečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dvojbarevné řízečky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 8723 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Hovězí kýta |
250 ml | Hovězí vývar základní |
2 kávová lžička | Koření grilovací |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
400 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 604,9mg |
---|---|
Cholesterol | 146,1mg |
Draslík | 703,0mg |
Vláknina | 197,3mg |
Vitamín A | 7,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí kýta, Hovězí vývar základní, Olej stolní, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dvojbarevné řízečky postup přípravy receptu:
1 | Maso naklepeme, osolíme, okořeníme a každý hovězí plátek položíme na vepřový. Obalíme v mouce tak, že přebytečnou mouku oklepeme a zbytek dobře přitlačíme. |
2 | Okraje masa trochu přehneme, stlačíme a smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách. |
3 | Maso vyjmeme a do výpeku přidáme vývar a necháme přejít varem. |
4 | Řízečky posypeme strouhaným sýrem a přelijeme výpekem. |
Poznámka
Podáváme s brambory.