Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8724

Ingredience

Piškoty
150 g Cukr krupice
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Solamyl
6 ks Vejce slepičí
Krém
200 g Cukr moučkový
850 g Mascarpone
10 ks Vejce slepičí
Punč
80 g Cukr krupice
1 l Káva Espresso
80 g Likér Kahlua

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 665 kcal
Kilojoule 2 783kJ
16% Sacharidy 58 g
53% Tuky 39 g
8% Sodík 166 mg
31% Bílkoviny 17 g

Kávové tiramisu postup přípravy receptu:

1

Na piškoty rozklepneme vejce, zpěníme žloutky se 100g cukru a zatřeme do nich tuhý sníh vyšlehaný z bílků a zbytku cukru. Vmícháme mouku a bramborovou moučku.

2

Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 170C pečeme cca 12min.

3

Mezitím připravíme krém, zpěníme žloutky s cukrem, zatřeme mascarpone a vyšleháme do hladkého krému. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

4

Na punč smícháme vychladlé espreso s cukrem a likérem.

5

Z upečeného piškotu vykrojíme cca 10cm kolečka, namočíme v punči, každé vložíme do misky, naneseme krém, zakryjeme dalším kolečkem a opět krémem.

6

Uhladíme, necháme vychladit v lednici, nakonec posypeme kakaem a podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept