Batátové kuličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Batátové kuličky
Batátové kuličky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8725 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Brambory sladké (Batáty) |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 špetka | Hřebíček mletý |
1 špetka | Kardamom |
100 g | Kokosový tuk |
4 polévková lžíce | Mák mletý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná celozrnná |
0,5 kávová lžička | Tresť vanilková |
2 ks | Vejce slepičí |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 460,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Cukr moučkový, Cukr třtinový, Hřebíček mletý, Kardamom, Kokosový tuk, Tresť vanilková, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Mouka pšeničná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Batátové kuličky postup přípravy receptu:
1 | Batáty necháme okapat na sítě a rozmačkáme vidličkou. |
2 | Mák smícháme s moukou a cukrem a přidáme batáty. Přimícháme rozšlehaná vejce, ochutíme kořením, několika kapkami vanilkového aroma a z těsta vytvoříme kuličky. |
3 | Ve woku rozpálíme kokosový tuk a kuličky na něm osmažíme dozlatova. Vyjmeme, necháme osušit na papírové utěrce a ihned podáváme posypané moučkovým cukrem. |
Poznámka
Batáty-tzv.sladké brambory jsou kořenové hlízy Povijnice jedlé