Jednoduchý recept

Opékané svatojakubské mušle

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8737

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibulka jarní
1 špetka Citronová kůra
12 ks Mušle svatojakubské
1 polévková lžíce Olej sezamový
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka rybí
2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
200 g Rajčata
1 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 963kJ
4% Sacharidy 16 g
19% Tuky 14 g
38% Sodík 754 mg
19% Bílkoviny 11 g

Opékané svatojakubské mušle postup přípravy receptu:

1

Použijeme mušle bez jiker a lastur. Důkladně omyjeme, osušíme a necháme cca 10min marinovat ve směsi citronové kůry a sezamového oleje.

2

Cibulky očistíme a šikmo nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a rozčtvrtíme. Odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na dílky. Z chilli papričky odstraníme semínka a společně s česnekem nasekáme najemno.

3

Ve woku rozpálíme polovinu oleje a orestujeme jarní cibulku. Poté přidáme rajčata, zázvor, česnek a chilli papričku a opékáme cca 3min. Ochutíme rybí a ústřicovou omáčkou a vyjmeme z pánve.

4

Rozehřejeme zbytek oleje a mušle orestujeme dozlatova.

5

Hotové mušle rozdělíme na talíře a podáváme se zeleninovou směsí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept