Jednoduchý recept

Kuře pečené na roštu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 8738

Ingredience

1200 g Kuře
80 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 792 kcal
Kilojoule 3 313kJ
0% Sacharidy 0 g
82% Tuky 62 g
20% Sodík 404 mg
99% Bílkoviny 56 g

Kuře pečené na roštu postup přípravy receptu:

1

Očištěné kuře rozpůlíme, kromě křídel a stehen vykostíme a rozčtvrtíme.

2

Naporcované kuře osolíme, potřeme máslem a pečeme na roštu. Během pečení maso potíráme máslem a pečeme zhruba 8 minut na každé straně.

Poznámka

Obměna : Před podáním polijeme kuře trochou koňaku a zapálíme. Jako přílohy podáváme smažené bramborové lupínky nebo hranolky. Rožníme-li kuře v přírodě, připravíme si ho ještě doma, je to pohodlnější. Jelikož přílohou v tomto případě povětšinou bývá jen pečivo, počítáme na jednu porci půlku kuřete.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept