Kuře pečené na roštu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře pečené na roštu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 8738 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1200 g | Kuře |
80 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 249,0mg |
Draslík | 567,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 420,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře pečené na roštu postup přípravy receptu:
1 | Očištěné kuře rozpůlíme, kromě křídel a stehen vykostíme a rozčtvrtíme. |
2 | Naporcované kuře osolíme, potřeme máslem a pečeme na roštu. Během pečení maso potíráme máslem a pečeme zhruba 8 minut na každé straně. |
Poznámka
Obměna : Před podáním polijeme kuře trochou koňaku a zapálíme. Jako přílohy podáváme smažené bramborové lupínky nebo hranolky. Rožníme-li kuře v přírodě, připravíme si ho ještě doma, je to pohodlnější. Jelikož přílohou v tomto případě povětšinou bývá jen pečivo, počítáme na jednu porci půlku kuřete.