Vídeňská pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vídeňská pomazánka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 8754 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
600 g | Cuketa |
2 polévková lžíce | Hořčice |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 578,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Omáčka sójová, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vídeňská pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Omyté cukety nastrouháme najemno. |
2 | Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme cukety a podusíme asi 20 minut. Potom vmícháme rajčatový protlak, hořčici, všechno koření a osolíme. Povaříme ještě asi 5 minut. |
3 | Horkou pomazánku naplníme do čistých skleniček (od dětské výživy) a 15 minut sterilujeme. |