Dušený okoun - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený okoun
Dušený okoun
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8761 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Bambusové listy |
3 kávová lžička | Cukr krupice |
250 g | Lotosový kořen |
250 g | Mrkev kořen |
250 g | Mušle v nálevu |
100 ml | Ocet jablečný |
500 g | Okoun říční |
250 g | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej sezamový |
3 polévková lžíce | Sirup zázvorový |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 36,1mg |
Draslík | 820,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Lotosový kořen, Ocet jablečný, Okurka salátová, Olej sezamový, Sůl, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bambusové listy, Mrkev kořen, Mušle v nálevu, Okoun říční, Sirup zázvorový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený okoun postup přípravy receptu:
1 | Lotosový kořen oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupanou okurku a mrkev nakrájíme rovněž na kolečka. |
2 | Jablečný ocet smícháme se zeleninovým vývarem, cukrem a solí, přivedeme k varu, vložíme zeleninu a na mírném ohni vaříme cca 5-6min. Poté zeleninu vyjmeme a necháme okapat. |
3 | Bambusové listy omyjeme horkou vodou a osušíme. Vždy dvěma listy vyložíme bambusové košíčky a necháme je přečnívat přes okraj. |
4 | Rybu omyjeme a necháme cca 5min marinovat v oleji rozmíchaném se zázvorovou šťávou a rýžovým vínem. |
5 | Mušle necháme okapat na sítě. |
6 | Zeleninu rozdělíme na bambusové listy, na ni položíme rybu a mušle. Přečnívající listy přeložíme dostředu a utvoříme balíčky. |
7 | Ve woku přivedeme opět k varu vývar, usadíme košíčky a zakryté vaříme v páře cca 10min. |
8 | Ihned podáváme. |