Ryba na cibuli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba na cibuli
Ryba na cibuli
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8763 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Chilli paprička |
1 špetka | Cukr krupice |
500 g | Filé rybí |
1 špetka | Hořčice v prášku |
1 špetka | Hřebíček |
6 polévková lžíce | Ocet Sherry |
6 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Šalotka |
2 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
250 ml | Vývar rybí |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 494,8mg |
Vláknina | 574,4mg |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli paprička, Cukr krupice, Hřebíček, Olej arašídový (podzemnicový), Šalotka, Sůl, Tymián sušený, Vývar rybí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Hořčice v prášku, Ocet Sherry, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba na cibuli postup přípravy receptu:
1 | Ve woku rozpálíme olej a cca 5-6min orestujeme šalotky nakrájené na kostičky. |
2 | Přidáme ocet, rybí vývar, rozdrobený bobkový list, hřebíček, zázvor, hořčici, pepř, tymián, drcené sušené chilli papričky, ochutíme solí a cukrem. Na mírném ohni opékáme 6-8min. |
3 | Rybí plátky omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a obalíme ve škrobové moučce. Přidáme k cibuli a na mírném ohni zvolna 5-6min podusíme. |
4 | Rybu podáváme horkou, s omáčkou. |