Asijský vepřový guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Asijský vepřový guláš
Asijský vepřový guláš
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8766 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule červená |
400 g | Čočka sterilovaná |
1 špetka | Cukr krupice |
1 špetka | Hřebíček mletý |
0,5 ks | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Ocet jablečný |
5 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřové maso libové |
125 ml | Vývar drůbeží |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 398,1mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Čočka sterilovaná, Cukr krupice, Hřebíček mletý, Koriandr čerstvý, Ocet jablečný, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové, Vývar drůbeží, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Asijský vepřový guláš postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a 2-3min orestujeme polévkovou zeleninu a najemno nasekanou cibuli a česnek. Poté přídáme maso a opékáme další 3-4min. |
3 | Čočku necháme okapat na sítě a spolu s vývarem přidáme do pánve. Na mírném ohni 4-5min podusíme. |
4 | Guláš dochutíme sójovou omáčkou, octem, cukrem a kořením. Posypeme nasekanými lístky koriandru a podáváme. |