Recept

Květáková pěna s lékořicovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 8767
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

8 ks Datle sušené
400 g Květák
1 ks Lékořice - kořen
200 ml Mléko polotučné
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Solamyl
1 špetka Sůl
200 g Sýr Ricotta
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

89% Kalorie 1,765 kcal
Kilojoule 7 383kJ
105% Sacharidy 378 g
14% Tuky 10 g
8% Sodík 163 mg
38% Bílkoviny 22 g

Květáková pěna s lékořicovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na pěnu rozebereme květák na růžičky a povaříme je cca 10min v 700ml vody smíchané s mlékem a špetkou soli. Poté slijeme a rozmixujeme s ricottou, bílky a moukou.

2

Dochutíme solí a za stálého míchání vaříme 20-25min ve vodní lázni.

3

Mezitím v kastrůlku přivedeme k varu 200ml vody, odstavíme a necháme v ní cca 5min luhovat lékořicový kořen. Po vyjmutí vodu opět zahřejeme a zahustíme maizenou rozpuštěnou v kapce vody.

4

Odstavíme, přidáme na kostičky nakrájené datle, pěnu rozdělíme na talíře a podáváme teplou, s lékořicovou omáčkou.

Poznámka

Použijeme cca 4-5cm velký kořen lékořice

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept