Belgická a červená čekanka na šalotce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Belgická a červená čekanka na šalotce
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8768 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
400 g | Čekanka |
400 g | Čekanka belgická |
1 hrst | Datle |
40 ml | Olej olivový |
60 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 682,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Čekanka belgická, Datle, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Belgická a červená čekanka na šalotce postup přípravy receptu:
1 | Oba druhy čekanky rozebereme na listy a omyjeme. |
2 | Očištěnou šalotku nakrájíme najemno. Z datlí odstraníme pecky a nakrájíme je na malé kousky. |
3 | V široké pánvi rozpálíme olej a nejprve cca 2min orestujeme čekanku. Poté přidáme šalotku a datle a na mírném ohni opékáme ještě cca 5min. Dochutíme solí. |
4 | Rozdělíme na talíře a podáváme teplé. |