Jednoduchý recept

Belgická a červená čekanka na šalotce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8768
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

400 g Čekanka
400 g Čekanka belgická
1 hrst Datle
40 ml Olej olivový
60 g Šalotka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 139 kcal
Kilojoule 584kJ
3% Sacharidy 11 g
14% Tuky 10 g
5% Sodík 107 mg
5% Bílkoviny 3 g

Belgická a červená čekanka na šalotce postup přípravy receptu:

1

Oba druhy čekanky rozebereme na listy a omyjeme.

2

Očištěnou šalotku nakrájíme najemno. Z datlí odstraníme pecky a nakrájíme je na malé kousky.

3

V široké pánvi rozpálíme olej a nejprve cca 2min orestujeme čekanku. Poté přidáme šalotku a datle a na mírném ohni opékáme ještě cca 5min. Dochutíme solí.

4

Rozdělíme na talíře a podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept