Skopové dušené v kapustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové dušené v kapustě
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 877 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Kapusta hlávková |
150 g | Klobása uzená |
135 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Skopové maso přední |
60 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 130,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 303,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové dušené v kapustě postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme na kostičky slaninu a rozškvaříme. |
2 | Odblaníme a zbavíme maso loje, nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Maso prudce opečeme. |
3 | Vedle masa osmahneme najemno nakrájenou cibuli, podlijeme a dusíme do poloměkka. |
4 | Potom přidáme očištěnou, spařenou a na větší nudličky nakrájenou kapustu, česnek utřený se solí a necháme dodusit. |
5 | Oloupeme klobásu, nakrájíme na kolečka a přidáme ke směsi. Dle chuti osolíme, opepříme a krátce povaříme. |
6 | Podáváme s pečivem nebo chlebem. |