Zeleninová směs s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová směs s uzeným masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8779 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
300 g | Cuketa |
0,3 ks | Kapusta hlávková |
200 g | Květák |
2 dl | Mléko polotučné |
200 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
4 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 245,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 156,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cuketa, Kapusta hlávková, Květák, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová směs s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Všechnu zeleninu omyjeme, očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom ji nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. |
2 | Uvařené maso nakrájíme na malé kostičky, vmícháme do zeleniny a vše vložíme do tukem vymazaného pekáčku. Vejce rozšleháme v mléce a nalijeme na zeleninu. |
3 | Ve vyhřáté troubě zapékáme asi 10 minut. Při podávání zdobíme pokrm plátky rajčat. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |