Jednoduchý recept

Jehněčí pečeně na česneku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 878

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Jehněčí plec
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 213 kcal
Kilojoule 891kJ
1% Sacharidy 4 g
13% Tuky 10 g
14% Sodík 288 mg
45% Bílkoviny 25 g

Jehněčí pečeně na česneku postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, odblaníme, zbavíme loje a omyjeme. Osušíme čistou utěrkou, osolíme, opepříme a potřeme česnekem.

2

Vložíme do rozehřátého oleje, přikryjeme druhým pekáčem a dáme péci do předem vyhřáté trouby. Pečeme pozvolna.

3

Když se začne maso propékat, posypeme je na kolečka nakrájenou cibulí a občas přeléváme vypečenou šťávou.

4

Jakmile je maso měkké, zahustíme šťávu dle potřeby hladkou moukou a zalijeme vodou.

5

Maso naporcujeme a při podávání na teplých talířích je přeléváme provařenou šťávou.

Poznámka

Jako přílohu volíme bramborový knedlík a špenát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept