Jehněčí pečeně na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí pečeně na česneku
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 878 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Jehněčí plec |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 83,3mg |
Draslík | 400,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí plec, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí pečeně na česneku postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, odblaníme, zbavíme loje a omyjeme. Osušíme čistou utěrkou, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. |
2 | Vložíme do rozehřátého oleje, přikryjeme druhým pekáčem a dáme péci do předem vyhřáté trouby. Pečeme pozvolna. |
3 | Když se začne maso propékat, posypeme je na kolečka nakrájenou cibulí a občas přeléváme vypečenou šťávou. |
4 | Jakmile je maso měkké, zahustíme šťávu dle potřeby hladkou moukou a zalijeme vodou. |
5 | Maso naporcujeme a při podávání na teplých talířích je přeléváme provařenou šťávou. |
Poznámka
Jako přílohu volíme bramborový knedlík a špenát.