Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 8788
Kategorie: Zelenina

Ingredience

150 g Ananas
100 g Bambusové výhonky konzervované
2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Cukr krupice
125 g Hrášek
125 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Ocet rýžový
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 polévková lžíce Omáčka sójová
4 polévková lžíce Sherry brandy
125 g Shiitake houby
1 kávová lžička Solamyl
200 ml Vývar drůbeží
50 g Zázvor celý
100 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 120kJ
8% Sacharidy 30 g
107% Tuky 80 g
12% Sodík 248 mg
9% Bílkoviny 5 g

Sladkokyselá zelenina postup přípravy receptu:

1

Zelí opláchneme, rozebereme na listy, osušíme a polélně rozpůlíme. Poté nakrájíme na asi 3cm dlouhé nudličky. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a rozpůlíme. Hráškové lusky propláchneme a rovněž rozpůlíme.

2

Oloupaný zázvor a česnek nasekáme najemno. Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké nudličky.

3

Bambusové výhonky necháme okapat na sítě. Ananas oloupeme a čistou dužinu nakrájíme na kousky.

4

Ve woku rozpálíme olej a orestujeme nejprve mrkev, houby, hráškové lusky a zelí. Přidáme zázvor, česnek a chilli papričky a krátce opečeme. Poté přimícháme výhonky, ananas, ocet, sójovu omáčku, sherry a cukr, zalijeme 3/4 vývaru a prohřejeme.

5

Ve zbytku studeného vývaru rozmícháme kukuřičný škrob, přilijeme do woku a promícháme. Povaříme na mírném ohni cca 4min.

6

Rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept