Recept

Tříbarevné noky se sýrovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 8789
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Bílé noky
500 g Brambory
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
Růžové noky
400 g Brambory
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Mrkev kořen
1 špetka Sůl
Zelené noky
300 g Brambory
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
Omáčka
300 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Solamyl
1 špetka Sůl
150 g Sýr Robiola

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 009kJ
22% Sacharidy 78 g
311% Tuky 233 g
9% Sodík 182 mg
29% Bílkoviny 16 g

Tříbarevné noky se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Brambory nejprve uvaříme a rozmačkáme. Mrkev uvaříme v páře a rozmixujeme, špenát uvaříme, vymačkáme a rozmixujeme.

2

Na pomoučeném vále připravíme 3 druhy těsta tak, že smícháme vždy všechny ingredience a propracujeme.

3

Z každého těsta vytvoříme malé válečky, obalíme v mouce a nakrájíme na malé nočky. Vidličkou do nich uděláme rýhy.

4

Poté noky uvařme v osolené vodě, scedíme jakmile vyplavou k povrchu.

5

Na omáčku rozmícháme v kastrůlku maizenu ve 2 lžících vody, rozředíme mlékem, ochutíme solí a pepřem a vaříme dokud omáčka nezhoustne. Odstavíme, necháme rozpustit sýr, dochutíme majoránkou.

6

Uvařené noky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept