Tříbarevné noky se sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tříbarevné noky se sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8789 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Bílé noky | |
---|---|
500 g | Brambory |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
Růžové noky | |
400 g | Brambory |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Sůl |
Zelené noky | |
300 g | Brambory |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Omáčka | |
300 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Robiola |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 5,0mg |
Draslík | 873,2mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Brambory, Sůl, Brambory, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Mouka pšeničná hladká T 650, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Solamyl, Sýr Robiola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tříbarevné noky se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory nejprve uvaříme a rozmačkáme. Mrkev uvaříme v páře a rozmixujeme, špenát uvaříme, vymačkáme a rozmixujeme. |
2 | Na pomoučeném vále připravíme 3 druhy těsta tak, že smícháme vždy všechny ingredience a propracujeme. |
3 | Z každého těsta vytvoříme malé válečky, obalíme v mouce a nakrájíme na malé nočky. Vidličkou do nich uděláme rýhy. |
4 | Poté noky uvařme v osolené vodě, scedíme jakmile vyplavou k povrchu. |
5 | Na omáčku rozmícháme v kastrůlku maizenu ve 2 lžících vody, rozředíme mlékem, ochutíme solí a pepřem a vaříme dokud omáčka nezhoustne. Odstavíme, necháme rozpustit sýr, dochutíme majoránkou. |
6 | Uvařené noky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. |