Uzené po polsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené po polsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 8790 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Cuketa |
0,3 l | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
250 g | Těstoviny čtyřvaječné |
100 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 198,9mg |
Draslík | 238,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Těstoviny čtyřvaječné, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené po polsku postup přípravy receptu:
1 | Uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky. |
2 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. |
3 | Omyté cukety nastrouháme nahrubo, osolíme a podusíme na části tuku do poloměkka. Potom vše smícháme, osolíme a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Zakapeme zbylým tukem a dáme do vyhřáté trouby zapéci asi na 10 minut. |
4 | Když jsou těstoviny zčásti zapečené, posypeme povrch nastrouhaným sýrem smíchaným s paprikou a ještě asi 5 minut pečeme. |
5 | Podáváme se zeleninovými saláty. |