Jednoduchý recept

Farfalle s artyčoky a slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8791
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

180 g Artyčoky
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Olej olivový
20 g Šalotka
50 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
350 g Těstoviny Farfalle
1 špetka Tymián čerstvý
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 794kJ
20% Sacharidy 72 g
14% Tuky 10 g
12% Sodík 238 mg
24% Bílkoviny 14 g

Farfalle s artyčoky a slaninou postup přípravy receptu:

1

Artyčoky očistíme, odstraníme vnější listy a nakrájíme na plátky. Na 2 lžících rozpáleného oleje je orestujeme společně s nakrájenou šalotkou.

2

Po chvíli přidáme slaninu nakrájenou na proužky, teplotu snížíme a restujeme bez pokličky cca 15min.

3

Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě, ochucené kouskem citronové kůry a dvěma stonky tymiánu, al dente a scedíme.

4

Artyčoky ochutíme solí, zakápneme citronovou šťávou, přidáme těstoviny, promícháme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept