Kroupy a zelenina s řasou Hijiki - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kroupy a zelenina s řasou Hijiki
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8793 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Cibule červená |
200 g | Kroupy pohankové |
200 g | Mrkev kořen |
60 ml | Olej olivový |
30 g | Řasy Hijiki |
200 g | Ředkvička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 303,5mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kroupy pohankové, Ředkvička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mrkev kořen, Olej olivový, Řasy Hijiki mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kroupy a zelenina s řasou Hijiki postup přípravy receptu:
1 | Nejprve necháme řasy nabobtnat pod tekoucí vodou. |
2 | V hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme kroupy a polovinu řas a vaříme cca 20min. |
3 | Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky a cca 3min orestujeme na rozpáleném oleji. Promícháme se zbytkem řas a ochutíme olejem. Poté zabalíme do pečicího papíru, vytvoříme balíček a pečeme v troubě předehřáté na 200C cca 15min. |
4 | Uvařené kroupy slijeme, dochutíme olejem, rozdělíme na talíře a doplníme upečenou zeleninou. |