Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 880

Ingredience

1 ks Cibule
700 g Jehněčí maso
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 l Vývar z hovězích kostí
150 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 699 kcal
Kilojoule 2 923kJ
2% Sacharidy 7 g
71% Tuky 54 g
32% Sodík 647 mg
52% Bílkoviny 29 g

Zadělávané jehněčí postup přípravy receptu:

1

Spaříme maso, zchladíme studenou vodou, rozkrájíme na porce a osolíme.

2

Nastrouháme nahrubo 50 g mrkve, 50 g petržele, 50 g celeru, přidáme nakrájenou cibuli a vše podusíme na másle.

3

Přidáme maso, podlijeme vývarem nebo vodou a vaříme, dokud maso nezměkne.

4

Měkké maso vyjmeme, omáčku propasírujeme přes síto, zahustíme světlou jíškou a necháme povařit.

5

Odstavíme z plotny, ihned vmícháme žloutky a podáváme s masem a s nádivkovými knedlíčky (viz. nádivkové knedlíčky).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept